De geboorte deel 2

Het is woensdagavond en ik had zoveel honger!
Wij hebben als avondeten een te vieze kapsalon gegeten; iets wat we nooit eten!

Met een dubbel gevoel proberen we zo normaal mogelijk naar bed te gaan, de krampen doen echt pijn. Dinsdagavond had ik al weinig geslapen van de spanning, ik was moe en we gingen op tijd naar bed! Na vier uurtjes slaap werd ik wakker met behoorlijke pijn, “hallo weeën”. Nu weet ik zeker dat de bevalling begonnen is, het is dan rond 01:00 in de nacht. Ik probeer tussendoor wat te slapen maar het lukt niet echt, de pijn word heftiger met elke wee en ik besluit om in bad te stappen. Jan Jakob slaapt nog fijn, ik zet m’n yoga muziek en kaarsjes aan en geniet van een heerlijk warm bad.

Hier lukt het me om nog even te slapen, rond 05:00 uur ervaar ik zoveel ongemak dat ik Jan Jakob wakker maak. We zitten samen in de badkamer; moe, en vullen het bad opnieuw met warm water.
De muziek begint me te irriteren en het warme water te benauwen. Het lukt me minder goed om de weeën op te vangen. Met hulp stap ik uit bad en probeer te lopen; even op bed liggen.
Rond 09:00 uur op donderdagochtend komt Leonie bij ons thuis en maken we ons klaar om naar het ziekenhuis te gaan, ook Marjolein is onderweg.

Met zo min mogelijk prikkels en in m’n eigen bubbel, lopen we naar het ziekenhuis.
Zoveel geluk als je tegenover woont! Ik sloot me af door in de rolstoel te gaan zitten met een deken over me heen, ik zat in m’n eigen bubbel en kreeg weinig meer mee.

We lopen naar de afdeling en krijgen een mooie kamer met een bad!

Wat een opluchting, we hebben een kamer met een bad!

📸: @verwonderfotografie