De geboorte deel 1

Dinsdagmiddag 30 mei, voel ik wat krampen en merk ik dat ik onrustig ben. In de ochtend hebben wij een controle in het UMCG en wordt de inleiding voor donderdag 1 juni ingepland, we moeten ons om 10:00 uur melden donderdag.

De rest van de dag kan ik m’n draai niet vinden, ik wil van alles doen maar eigenlijk ook weer vrij weinig én m’n ongesteldheid krampen nemen toe.
Hier bedacht ik nog wel dat ik naar de kapper wilde, want ik had een dilemma in m’n hoofd, hoe ging ik m’n haar doen?! De geboortefotograaf is erbij!

Zal het nu dan toch spontaan beginnen? Einde van de middag neemt het dan toch weer af, we hebben afgelopen vrijdag laten strippen, zou het dat nog zijn?
De spanning stijgt een beetje maar we doen ons ding en zien het vanzelf, ons meisje komt wanneer ze wil en anders donderdag ochtend om 10:00 uur, hoe dan ook; dit weekend hebben wij een baby.

Woensdagochtend heel vroeg begint het toch wel echt pijn te doen, de krampen worden ongemakkelijk. Ik denk dat het begonnen is!

Yes! Dan toch geen inleiding.

Jan Jakob ging naar werk toe, maar in de loop van de ochtend bel ik hem toch; “ik denk dat je thuis kan komen en bij ons kan blijven”.

We laten Leonie en onze geboortefotograaf Marjolein weten dat het rommelt en we voor controle naar het ziekenhuis gaan. Inderdaad, het lijkt erop dat het begonnen is. We blijven een tijdje in het ziekenhuis en gaan daarna weer naar huis om die eerste fase thuis te zijn, want ook nu blijft het weer een beetje steken.