De geboorte deel 6

Hier is ze! Ze ademt en ze doet het!

Ons meisje Olivia is geboren, wat een reis afgelegd voor dit moment.

Lang denk ik al na hoe ik het moment kan omschrijven dat ik haar vast kon pakken, het is lastig maar ik ga het proberen.

De tijd stond ineens stil, de pijn was echt even helemaal verdwenen, wel dacht ik gelijk “ik moet kijken of ze het nog doet!” Ze doet het en nu nog steeds, ze ademt, lacht en huilt.

Wij hadden echt even ons moment met ons drieën, de hele kamer leek even niet te bestaan en tranen stroomde van opluchting en geluk. Nu weer als ik eraan denk.
Wat is ze mooi, ze heeft ook nog haar! Hier was ik zo ontzettend blij mee.

We zijn vanaf nu een gezin.

Voor mijn gevoel vloog de tijd ineens voorbij, gebeurde er heel veel; Jan Jakob knipte de navelstreng door en de placenta werd even laten geboren. We hebben toen gelijk de borst geprobeerd, geen mutsje waardoor ik heerlijk aan haar kon ruiken. Die babygeur vind ik magisch.

Als je dan denkt klaar te zijn; vergeet het maar, nu komt het hechten, de ruggenprik moet er weer uit. Olivia kon heerlijk huid op huid bij papa knuffelen. Ondertussen probeerde ik van bed te komen om de BESTE douche te nemen, dit was echt fantastisch! Olivia werd in de tussentijd aangekleed door papa en gecontroleerd door de kinderarts. Doordat de bevalling wat langer duurde en ze het wat moeilijk kreeg, werd ze gecheckt en was haar temperatuur iets te hoog hierdoor zijn we een extra nachtje gebleven ter extra controle.

📸: @verwonderfotografie