Onze reis naar Geboorte Deel 4

Met 25 weken ging ik ook minder werken, alleen nog dag-delen in de ochtend wanneer ik me goed voelde.

Na 28 weken werd de misselijkheid minder, ik kon weer rustig aan lopen maar mijn energie niveau was laag. Ik ging elke donderdagavond naar zwangerschapsyoga en hier vertelde ik vaak gefrustreerd “die energie boost in het tweede trimester had ik niet!” Ook niet in de derde; misschien een klein beetje de laatste twee weken voor de bevalling.

Beetje bij beetje werd het weer normaal, we konden uit eten, wandelen in het bos en weer iets meer werken.

Met 30 weken zijn we nog op vakantie geweest naar mijn ouders in Lanzarote, wat vonden wij dit bijzonder mét onze kleine meid in de grote buik!

Begin mei, met ongeveer 36 weken, schieten m’n suikers alle kanten op (veel voorkomend met PCOS) hierdoor gaan we vanuit een thuis bevalling in bad, naar een medische bevalling in het ziekenhuis.
We worden dan ook overgedragen naar het UMCG.

Mijn gezondheid gaat ineens van 0 naar 100, ik voelde me juist helemaal top! Misselijkheid was zo goed als weg en het ging goed. Tot ik ineens erg ziek werd, op sommige momenten niet eens aanspreekbaar. We hebben toen gesprekken gehad, groei echo’s en zijn meer gaan letten op voeding. Wij wilde het eerst proberen zonder medicatie en met de juiste voeding.

Met 38 weken werden wij dan ook weer overgedragen naar onze verloskundige, de thuis bevalling heeft groen licht en de zwangerschapsdiabetes is onder controle! Geen hoge waardes meer.