Onze eerste vakantie samen; 

Jeetje wat had ik een spanning om heen te gaan, allemaal “wat als’’…

Wat als het drama wordt in het vliegtuig?

Wat als ik het niet kan combineren, om op vakantie te gaan én om familie te bezoeken?

Wat als het verdriet omdat we weer terug moeten heel groot is?

Dit was absoluut nergens voor nodig, om bij het begin te beginnen…

De heenreis; we gingen met de trein vanuit Groningen naar Schiphol (lees: mijn vriend vindt het vreselijk om met het openbaar vervoer te reizen, maargoed ik had hem overgehaald om toch met de trein te gaan). Ow wat was dit een slecht idee! De trein in Groningen was stuk en moesten we overstappen, daarna; tussen en Meppel en Zwolle reden er geen treinen, dus moesten we met de bus in de regen 30 min wachten. Nat geregend aangekomen in Zwolle konden we gelukkig wel met de trein naar Schiphol.

Olivia heeft echt alles gezien; taxi, trein, bus, vliegtuigen boot.

Eenmaal aangekomen op Schiphol hadden we echt het mooiste uitzicht ooit, de hotelkamer in het Sheraton hotel met uitzicht op de vluchthaven. Droomplek om hier te gaan wonen!

Kort nachtje maar we hebben allemaal goed geslapen, hier kwam mijn ‘’wat als’’ nummer 1 aan bod…

Het vliegtuig; instappen ging soepel, we hebben ontbijt gehad op het vliegveld en Olivia heeft geslapen in de draagzak. 

Wel moest ze eruit bij de douane dus (tip van flip) laat je baby pas slapen op het moment dat ze er een tijdje niet meer uit hoeft; dus als je door de douane bent, pas in het toestel hoeft ze eruit.

Eenmaal in het toestel ging het soepel. Jan Jakob maakt de fles klaar ik hou haar afgeleid, gezellig spelen tot we de baan hebben bereikt die (uiteraard) 15 min rijden was… met opstijgen kreeg ze de fles en is eigenlijk gelijk in slaap gevallen. Het eerste uur heeft ze hier ook heerlijk kunnen slapen. 

De rest van de vlucht was heel af en toe huilen omdat ze rond wilde kijken, dat heeft ze vaker want ze wil meer dan dat ze nog kan op het moment. Spelen, zingen en wiegen. Fruit hapje en deze meid slaapt weer. 

Tijdens de landing werd het iets spannender want dat duurt langer dan opstijgen, fles in en uit en af en toe spelen tussendoor hielp enorm, ze is hier ook in slaap gevallen tijdens het landen. 

We zijn geland… eindelijk thuis! 

Altijd als we net geland zijn vind ik het heerlijk. Adem diep in en uit en we zijn er. Eindelijk is mijn meisje ‘thuis’. 

Mijn zusje staat te wachten, het is Olivia haar eerste ontmoeting met haar tante en oom (vriend van mijn zusje), dit was echt fantastisch!

Trots dat ze was én verliefd, echt heel mooi om te zien. 

Auto pakken, boodschappen halen, installeren in het huisje; check, check, check, we zijn er! Installeren in het huisje ging iets later dan verwacht maaarrrr we zijn er (korte versie was incheck was om 15:00 en wij waren er om 12:00 uur, met twee hongerige en vermoeide baby’s, heel warm welkom). In de avond uiteraard met de hele bende (chaos) uit eten, mijn ouders, zusje en boyfriend, broertje en het super gezellige gezin waarmee we op vakantie zijn. 

Hier begint het ‘’wat als’’ nummer 2, uiteraard wil ik vakantie vieren en niks doen. Eiland touren en rustig aan doen, elke cel in mijn lichaam vraag om wat ademruimte en rust, dit kan ik lastig te vinden. Sowieso maar hier voelde het ook als me continu opdelen in vier; mama zijn, dochter\zus zijn, vrienden zijn en vriendin zijn. Yep, ‘’Esther zijn’’ staat er niet tussen want ik had echt het gevoel dat dat er niet kon zijn. Hierin vond ik bijna op het laatst wel balans in waardoor ik genoeg ruimte had om ook Esther te zijn. Toch vind ik dit lastig want ik wil echt alles heel graag, ook graag met Olivia gewoon bij mijn familie zijn. Hierin hebben we volgens mij elke dag weer de juiste balans in geprobeerd te vinden.

Snel overzicht van onze week; omdat we met vrienden gingen die hier nog nooit geweest zijn, lees: hierin ook de highlights van Lanzarote. 

Dag 2: Relaxen bij het huisje, mijn zusje en moeder zijn langs geweest. Ons huisje was in Puerto del Carmen.

Dag 3: Camellos bekijken, El Gulfo, Las Salinas en in de middag zijn we naar het strand geweest in Playa Blanca, waar ook hier wij mijn ouders even gezien hebben. 

Dag 4: Op de boot, dolfijnen kijken. Vanaf de haven in Puerto del Carmen zijn we met de boot op zee gegaan, op zoek naar dolfijnen en walvissen; jaja deze zitten hier, maar we hebben alleen een zeeschildpad gezien; ook fantastisch! 

Iedereen kakte wat in, hierdoor en zijn we de rest van de middag bij het huisje geweest, lekker relaxen en zwemmen. 

Dag 5: De vulkaan; Timanfaya is de bijnaam die mijn vader aan Olivia heeft gegeven, het is dé vulkaan van Lanzarote. Hier zijn we uiteraard naartoe gegaan, hebben wij de wijngaarden bekeken en zijn we naar het mooiste kerkje op het eiland geweest. In de middag was het weer een heerlijke stranddag samen met mijn ouders. 

Dag 6: Markt, het is zondag en op zondag is er markt in Teguise, één van de meest bekende markten op Lanzarote. Hier kun je alles vinden: souveniertjes, eten, muziek, ambachtelijke dingen het is écht de moeite waard. Hierna zijn we door het noorden gegaan, langs Jameos del Agua, Museo Pirata, Mirador del Rio en langs Haria. Haria is een dorpje waar het de traditie is dat er voor elk jongetje dat er wordt geboren één palmboom geplant wordt en voor elk meisje twee, dit is echt heel mooi om te zien hoe dit kleine dorpje overspoeld is door palmbomen.

Dag 7: Taart opgehaald en happy birthday gezongen voor mijn vader, die werd 64 jaar. Hoe cool dat we allemaal samen konden zijn voor zijn verjaardag! Rond 12:00 uur waren we in het hotel waar mijn moeder werkt, hier konden we de hele dag op een fantastisch bedje liggen bij het zwembad, lunchen en massages tussendoor. Dit was echt een ultieme hang/relaxdag en de hele dag cocktails (alcohol vrij mensen). In de avond zijn wij uit eten gegaan met iedereen voor de verjaardag van mijn vader, ook dit ging weer op onze manier maar was heerlijk.

Ja, nu kwam ‘’wat als’’ nummer 3; het verdriet om terug te gaan. 

Ik merkt dat sinds de geboorte van Olivia ik behoefte heb aan rust en geborgenheid. Ik voel mij rustig in Spanje, hier ben ik thuis. Jaja waarom gaan jullie niet weg? Het zit in de planning maar voor nu is het niet mogelijk. Daarbij hebben wij ook ons leven opgebouwd in Nederland en die is goed en ook heel fijn. 

Ook mis ik familie, om even een kopje koffie te doen om dingen van je af te praten, om soms even je zorgen en twijfels te uiten over Olivia óf om het gevoel te hebben dat het ‘vangnet’ daar is. Ik ben al lange tijd gewend dat het zo is we wonen al een tijd zo uit elkaar, nooit was de afstand te groot, maar nu zit er soms écht een oceaan tussen ons in. 

Hoe wij het vonden? Fantastisch! Het is elke dag wel de juiste balans vinden in de dingen die je wilt (en kunt) gaan doen. 

Los van dat het vakantie\familiebezoek is, ben je ook met nog een gezin op vakantie. Hier konden we echt op bouwen, lachen, samen dingen ondernemen en elkaar helpen met twee mini’s. Dit maakte het hier en daar echt makkelijker. Maar ook is het zoeken naar de balans tussen elkaar; want twee baby’s eten nooit om dezelfde tijd en hebben niet hetzelfde slaap ritme, dit ging echt goed. Mijn advies als je voor het eerst op vakantie gaat met een baby: Timing, rust en voorbereiding is alles en ga met nog een gezin die ongeveer hetzelfde heeft als jullie!

Wij hadden alleen handbagage mee en een tas, hierdoor heb je handen relatief vrij en koop je luiers en voeding op locatie. 

Olivia in de draagzak, dit ging echt super. Nu weer terug naar ons ‘andere thuis’ en even wennen aan dat we hier zijn. 

Ow en de terug reis PERFECT! Beide kindjes geslapen & ow wat is het uitzicht mooi

Maar eigen bedje en je hele kleding kast is toch wel fijn… wat een fijne week 

Tot de volgende vakantie 🙂